Ogłoszenie

Rozruszajmy to forum xD

#1 2012-07-13 16:06:27

 Ambitny Kociak

Moderator

1148302
Skąd: Wisniowy gaj
Zarejestrowany: 2012-07-02
Posty: 842
Punktów :   
Data urodzenia: 30 sierpień
Data imienin: 17 wrzesień

Szef kuchni poleca...

Jakie jest twoje danie popisowe?

Ja mogę do siebie zaprosić ma pierogi z kapustą i grzybami... nieskromnie powiem, że lepszych nie jadłam.


[...] Jed­nak miłość nie da­je i nig­dy nie da­wała szczęścia. Wręcz prze­ciw­nie, zaw­sze jest niepo­kojem, po­lem bit­wy, ciągiem bez­sennych no­cy, pod­czas których za­daje­my so­bie mnóstwo py­tań, dręczą nas wątpli­wości. Na praw­dziwą miłość składa się ek­sta­za i udręka.

Offline

 

#2 2012-07-24 09:53:17

 Psychotrop

Inżynier kombinatoryki.

12593713
Skąd: się wzięła policja ?
Zarejestrowany: 2012-07-02
Posty: 1175
Punktów :   
Data urodzenia: 17 lipiec
Data imienin: 29 wrzesień

Re: Szef kuchni poleca...

Na dziś polecam Naleśniki po Bolońsku

Składniki na ciasto:

2 jajka

2 niepełne szklanki mąki pszennej

pół litra mleka

łyżka oliwy z oliwek lub oleju

szczypta soli i cukru

Do miski wbij dwa jajka, dodaj do nich mleko i miksuj przez chwilę.
Następnie dodaj szczyptę soli i cukru, oliwę oraz stopniowo wsypuj mąkę - miksuj do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni. Dzięki temu, że oliwa jest w cieście nie trzeba dolewać jej do smażenia,
a naleśniki wychodzą delikatne i puszyste.
Po ściągnięciu z patelni dobrze jest ułożyć naleśniki jeden na drugim i szczelinie przykryć je talerzem -
delikatnie zmiękną i zrobią się elastyczne. Nie będą pękały przy zawijaniu.



Sos boloński:

porcja mięsa mielonego (może być z łopatki)

sos pomidorowy boloński

tymianek

bazylia

słodka papryka

pieprz



Mięso przypraw szczyptą tymianku, bazylii, papryki i pieprzu. Usmaż je na łyżce oliwy
z oliwek. Następnie zalej 250 ml wody i wsyp boloński sos pomidorowy.
Całość duś pod przykryciem ok. 5-10 min, aż sos dobrze zgęstnieje.


Na ciepłe naleśniki nałóż farsz boloński i zawijaj w tradycyjne rurki. Ułóż na blaszce do pieczenia, posyp startym żółtym serem, posyp bazylią.
Zapiekaj ok. 20 min. w tempeaturze 220 st.C.


http://imageshack.us/a/img845/6092/imperium2.jpg

Offline

 

#3 2012-07-29 15:47:45

 Psychotrop

Inżynier kombinatoryki.

12593713
Skąd: się wzięła policja ?
Zarejestrowany: 2012-07-02
Posty: 1175
Punktów :   
Data urodzenia: 17 lipiec
Data imienin: 29 wrzesień

Re: Szef kuchni poleca...

Na dziś polecam roladę chlebową ze smakołykami w środku

A robi się to tak:


http://imageshack.us/a/img845/6092/imperium2.jpg

Offline

 

#4 2012-07-30 02:22:49

len

Gość

Re: Szef kuchni poleca...

Ambitny Kociak napisał:

Jakie jest twoje danie popisowe?

Ja mogę do siebie zaprosić ma pierogi z kapustą i grzybami... nieskromnie powiem, że lepszych nie jadłam.

JUSTYNA, NIEPOTRZEBNIE TO MÓWIŁAŚ BO TERAZ JUŻ NA PEWNO SIĘ WPROSZĘ! zjadłabym Ci wszystkie, serio!

niestety daniem popisowym się nie pochwalę, bo chyba jeszcze nie doszłam do takiego etapu

Psycho, rolada chlebowa mnie zachęciła, bez mięsa oczywiście;)

Ostatnio edytowany przez len (2012-07-30 02:24:04)

 

#5 2012-07-30 11:38:07

 Psychotrop

Inżynier kombinatoryki.

12593713
Skąd: się wzięła policja ?
Zarejestrowany: 2012-07-02
Posty: 1175
Punktów :   
Data urodzenia: 17 lipiec
Data imienin: 29 wrzesień

Re: Szef kuchni poleca...

Nadzienie jest dowolne


http://imageshack.us/a/img845/6092/imperium2.jpg

Offline

 

#6 2012-08-07 21:12:58

 Kimkolwiek

Moderator

status piorunica@aqq.eu
3402848
Skąd: Wyszków
Zarejestrowany: 2012-07-02
Posty: 618
Punktów :   
Data urodzenia: 10 październik
Data imienin: 25 listopad

Re: Szef kuchni poleca...

Swoją dzisiejszą kolację
czyli:
piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię, smazymy póki woda nie wyparuje, jak już wyparuje, to wsypujemy przyprawę gyrosa lub do kebaba, mieszamy i jemy najlepiej z ryżem

z takiego mięska można też zrobić sałatkę...


http://img193.imageshack.us/img193/9458/musiszbycniesamowity.jpg

Offline

 

#7 2012-08-13 21:03:53

 Psychotrop

Inżynier kombinatoryki.

12593713
Skąd: się wzięła policja ?
Zarejestrowany: 2012-07-02
Posty: 1175
Punktów :   
Data urodzenia: 17 lipiec
Data imienin: 29 wrzesień

Re: Szef kuchni poleca...

Polecam filet z piersi kurczaka, panierowany ze szpinakiem oraz serem na wierzchu a do tego ziemniaczki
oraz surówkę z kwaszonej kapusty oraz/lub czerwonej kapusty ewentualnie pekinki


http://imageshack.us/a/img845/6092/imperium2.jpg

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB 1.2.23
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.mobileinfantry.pun.pl www.mistral-yaoi.pun.pl www.cinemacity.pun.pl www.polski-zwiazek-wampirow.pun.pl www.sterta.pun.pl